Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

What’s next? (Ποιό Είναι το Επόμενο Βήμα;) Ανάλυση της πορείας, της ιστορίας και των ελλείψεων του κινήματος Occupy (και των κινημάτων των πλατειών) από 2 αμερικανούς συντρόφους





















Μια αποτίμηση του κινήματος Occupy (και των κινημάτων των πλατειών) από 2 αμερικανούς συντρόφους & φίλους του Κενού Δικτύου.
Μια ανάλυση της πορείας, της ιστορίας και των ελλείψεων του κινήματος, που προτείνει ότι, προκειμένου αυτό το κίνημα να αξιοποιήσει τις δυναμικές του, πρέπει να εγκαταλήψει εξολοκλήρου το αίτημα για «δημοκρατία» και να ψάξει μια στρατηγική δράσης που θα διασπάσει για πάντα αυτό το ολοκληρωτικό παράδειγμα.

What's Next - Occupy Brochure



Το κείμενο και το video αποτελούν κομμάτι της εκδήλωσης-συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά και είχε ως θέμα το κίνημα καταλήψεων στις ΗΠΑ (Occupy Everything) που το φθινόπωρο του 2011 και για δύο μήνες κατελάμβανε κεντρικές πλατείες σε εκατοντάδες πόλεις και συγκέντρωνε χιλιάδες ανθρώπους σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις. Συγκεκριμένα, το video αναφέρεται στο κίνημα του Oakland και αποτελεί μία συλλογή βιντεοσκοπημένου υλικού από την Γενική Απεργία στις 2/11/11, την απογευματινή αντικαπιταλιστική πορεία, το μπλοκάρισμα του λιμανιού, και την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου Traveler's Aid Society την ίδια μέρα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοέμβρη του '11 στην κατάληψη με την παρουσία δύο αμερικανών συντρόφων

.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά:
http://pat61.squat.gr/?p=4098

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου