Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

"Η δικαίωση των 300 μεταναστών, ελπίδα για όλη την κοινωνία" & Οι συγκεκριμένες προτάσεις της κυβέρνησης που έγιναν αποδεκτές από τους μετανάστες.



















Μαρτίου 9, 2011
Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, απέδειξε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Επίσης, έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη. Το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και πλατιά κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν μακροχρόνιοι σκληροί αγώνες για να αρθεί το απρατχάιντ σε βάρος των ξένων εργατών που ζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρέπει να χωρεί αμφιβολία ότι η αυταπάρνηση των 300 άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο ελπίδας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι (και ήταν πολλοί…) στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα από τη Νομική έως τα νοσοκομεία. Μα πάνω απ’ όλα, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με σεβασμό  τους 300 αγωνιστές για τους οποίους μπορεί να περηφανεύεται όλη η εργατική τάξη.
Αθήνα 9/3/11
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Οι συγκεκριμένες προτάσεις της κυβέρνησης που έγιναν αποδεκτές από τους μετανάστες.

1. Αφορά μόνο τους "300"
  • Εξασφαλίζεται κατ' άτομο ειδική αναβολή απέλασης (ειδική άδεια) που θα ισχύει για 6 μήνες και θα μπορεί να ανανεώνεται ανά 6 μήνες επ' αόριστον.
Προϋπόθεση: Για να δοθεί ειδική άδεια απαιτείται η καταγραφή και η ταυτοποίηση του αιτούντος.
Σημείωση:Η διαδικασία ανανέωσης δεν είναι αυτόματη, αλλά προϋποθέτει σχετική απόφαση των αστυνομικών αρχών και εξατομικευμένη κρίση για κάθε μετανάστη ο οποίος υποβάλει αίτηση. Δηλαδή αίτηση, δαχτυλικά αποτυπώματα, έρευνα για αξιόποινες πράξεις και στη συνέχεια έκδοση της απόφασης.
  • Επιτρέπεται και εφόσον έχει εκδοθεί η "ειδική άδεια παραμονής" η μετάβαση στην πατρίδα του μετανάστη και η επιστροφή, μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους.
Αρμόδια: Η αστυνομική αρχή.

2. Μέτρα που επεκτείνονται σε όλους τους μετανάστες
  • Σύμφωνα με το Νόμο 3907/2011 δικαίωμα αίτησης μονιμοποίησης έχουν οι μετανάστες που μπορούν να αποδείξουν ότι διαμένουν και εργάζονται για 12 χρόνια στην Ελλάδα.
Υπόσχεση: Θα εξεταστεί το χρονικό όριο να μειωθεί στα 8 χρόνια.
Σημείωση: Και σ΄ αυτή την περίπτωση η άδεια παραμονής δεν χορηγείται αυτόματα, αλλά προϋποθέτει εξατομικευμένη κρίση και απόφαση των αρμοδίων αστυνομικών αρχών.
  • Εξετάζεται (πριν αρχίσει η απεργία πείνας των μετναστών) η περίπτωση για όσους μετανάστες έχουν άδεια παραμονής και σταθερό εργοδότη να μπορούν να ανανεώνουν την άδεια παραμονής τους με 120 ένσημα και όχι με 200 που ισχύει σήμερα.
Για όσους έχουν πολλαπλούς εργοδότες να ισχύουν και πάλι το 120 από τα 150 που είναι σήμερα.


++ 
Διαβάστε την εφημερίδα Καθρέφτης που κυκλοφορεί δωρεάν στους δρόμους της πόλης
με κείμενα των μεταναστών και αλληλέγγυων:
http://efimerida-kathreftis.blogspot.com/  




Διαβάστε επίσης εδώ ένα πολύ ενδιφέρον σχόλιο για τον αγώνα των μεταναστών:
http://radicaldesire.blogspot.com/2011/03/blog-post_10.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου